Učitava se

Kucajte za pretragu

Na području Požeške opštine situacija je stabilna, rečeno na opštinskom štabu za vanredne situacije

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Zlatiborski okrug

Na području Požeške opštine situacija je stabilna, rečeno na opštinskom štabu za vanredne situacije

Podeli

Krizništab opštine Požega je zasedao, iako je došlo do povećanja broja obolelih od virusa COVID-19 na području Požege situacija je stabilna, usaglasio je opštinskom štabš za vanredne situacije.

Ipak, da bi se izbeglo masovno zaražavanje širih razmera, svim građanima se preporučuje strogo pridržavanje svih propisanih mera lične higijene, distance a posebno – nošenje zaštitnih maski.

Situacija sa povećanjem broja obolelih građana od corona virusa u proteklih nekoliko dana na području Požeške opštine je bila znatno lošija nego u najvećem jeku epidemije tokom aprila i maja meseca, ali se već mogu registrovati znaci smirivanja epidemije.

Najveći broj zaraženih lica je potvrđen u utorak, 30. juna – njih 11, pa je zbog velikog broja kontakata ovih lica, testirano nekoliko desetina osoba.

Broj pozitivnih na corona-virus se smanjuje, ali to ne znači da se treba opuštati.

Članovi štaba su saglasni da ovih dana, kao nikada do sada, treba preduzimati sve preventivne mere, počev od higijene u prvom redu – ruku, zatim održavanja distance na javnim mestima i zatvorenom prostoru do nošenja zaštitnih maski, sa posebnim akcentom na trgovinske radnje i tržne centre.

Zbog toga je i otvaranje gradskog bazena odloženo za još nekoliko dana.

Odluke o nekim vanrednim merama, poput skraćenja radnog vremena ugostiteljskih i trgovinskih radnji nisu menjane, obzirom da je klinička slika kod gotovo svih obolelih – prilično laka, te da bi se, na drugoj strani, izazvala velika šteta za privrednike Požege i to u situaciji kada na području opštine nije proglašena vanredna situacija – zauzet je stav da se, za sada, treba pridržavati svih propisanih preporuka i mera Republičkih i Okružnih organa, te da se drastičnije mere za sada ne preuzimaju.

Konačno, najveća korist u ovakvoj situaciji, može da bude da se svi trgovniski i drugi subjekti, odnosno pravna lica na jednoj ali i pojedinci, na drugoj strani, pridržavaju pomenutih mera, pa je opštinski Štab odlučio da zahteva da se svi strogo pridržavaju mera predostrožnosti – u prvom redu nošenja zaštitnih maski, čime bi zaštitili i sebe i druge, a celoj zajednici doneli smirivanje epidemiološke situacije, što je u ovom trenutku i najvažnije.

Izvor i Foto : FB stanica Požega Online

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×