Učitava se

Kucajte za pretragu

Kako postati uspešan ekonomista!?

Srbija i region Zlatiborski okrug

Kako postati uspešan ekonomista!?

Podeli

Ekonomski fakultet u Beogradu ima tradiciju dugu preko 80 godina u obrazovanju studenata.

Dr Veljko M. Mijušković docent Ekonomskog fakulteta u Beogradu ističe da studenti mogu pohađati više smerova među kojima su  menadžment, marketing, trgovinski menadžment, statistika, računovodstvo, ekomomska politika i analiza i drugi.

-Najinteresantniji za studente su svakako dva međunarodna smera na osnovnim studijama koji organizujemo sa Londonskom školom ekonomije koji se odnose na poslovnu ekonomiju i na opštu ekonomiju. Studenti na kraju studiranja mogu dobiti dve diplome jednu Ekonomskog fakulteta u Beogradu i drugu od Londonske škole ekonomije koja je jedna od najprestižnijih institucija u svetu, rekao je Mijušković. 

Pored osnovnih studija na fakultetu se mogu pohađati i master i doktorske studije.

-Programe koje imamo realizujemo u varijanti 3+2 godine u zavisnosti da li student zeli da završi studije posle 3 godine i dobije zvanje ekonomista ili hoće da ide pun program 4+1 godinu gde polse završene 4 godine dobija zvanje diplomirani ekonomista. Posle odslušane 3 godine student može da pohađa master studije u trajanju od 2 godine čime dobija isto zvanje koje ima i student koji je završio 4 godine i jednu godinu master studija, objašnjava Mijušković.

Ekonomski fakultet ima ugovor o saradnji sa preko 500 preduzeća koji angažuju stunete na praksi ali i nakon završetka studija. Svi studenti koji imaju prosek veći od 8,5 dobijaju pomoć od fakulteta u promanaženju zaposlenja.

Ineteresovanje je manje nego prethodnih godina, ali u proseku fakultet godišnje primi preko 1000 studenata od čega je između 550 i 650 na budžetu.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×