Učitava se

Kucajte za pretragu

Jubilarni JPF u prvoj polovini 2021. godine

Slobodno vreme Užice Zlatiborski okrug

Jubilarni JPF u prvoj polovini 2021. godine

Podeli

Jugoslovenski pozorišni festival Bez prevoda biće održan u prvoj polovini 2021. godine, kada epidemiološka situacija bude povoljnija, saopštila je predsednica Saveta JPF-a i gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

Festivalski odbor je doneo odluku da se ovogodšinji 25. JPF odgodi, na preporuku Kriznog štaba i Zavoda za javno zdravlje Užice, zbog povećanja broja zaraženih korona virusom.

–  Kao odgovorni i svesni situacije u kojoj se nalazimo, ne želimo da izlažemo ni građane ni umetnike riziku, u trenutku kada broj obolelih od Covid 19 ponovo raste, navela je Raković Radivojević u saopštenju, podsetivši da je prethodnih festivala pozorišna sala od 680 sedišta bila mala za sve zainteresovane građane.

– Festival osnovan pre četvrt veka doveo je najznačajnije umetnike u naš Grad. Time je doprinosio jačanju kulturnih kapaciteta Užica, ne dopuštajući da se urbani identitet gubi. Podižući kulturne navike stanovništva, svakako je najznačajnija kulturna manifestacija i neprocenjivo blago na koje je ovaj Grad ponosan.

Jelena Raković Radivojević je podsetila da je festival, nastao pre četvrt veka, svrstao Užice na najvažnije kulturne mape ovih prostora sa misijom negovanja zajedničkog kulturnog nasleđa.

 

 

foto arhiva

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×