Učitava se

Kucajte za pretragu

Još uvek nema dogovora oko cene malina

Zlatiborski okrug

Još uvek nema dogovora oko cene malina

Podeli

Održan sastanak između Saveza srpska malina i hladnjačara iz Zlatiborskog okruga. Sastanak je odžan u Regionalnoj privrednoj komori Užice

Današnji sastanak iniciran je na zahtev Saveza srpska malina. Zahtevi ovog saveza i svih malinara su da akontna cena otkupa maline bude 180 dinara i da to bude početna cena.

Čekamo današnji sastanak na kome ćemo razgovarati sa predstavnicima kompanija i udruženja, da vidimo njihovo viđenje stanja i poslovanja u ovoj godini.  Izjavio je  Veljko Jovanović, direktor Sektora poljoprivrede, Privredne komore Srbije.

Veljko Jovanović direktor Sektora poljoprivrede Privredne komore Srbije

Mi smo izašli sa konkretnim zahtevima i konkretnim pitanjima. Hladnjačari nisu hteli da govore o ceni maline. Protesti se nastavljaju. Tražimo ostavku ministra Nedimovića i tražimo sastanak sa predsednikom Republike. Rekao je Borko Pavić iz Saveza srpska malina.

Borko Pavić iz Saveza srpska malina

Petrović Paun vlasnik hladnjače Frigo-paun Požega

Ovo je još jedno odugovlačenje problema. Niko ne nudi nikakvu cenu. Oko cene neće da priča niko. Ne mogu da verujem da ne možemo da nadjemo rešenje jednom za sva vremena. Izjavio je Milan Radojičić, član udruženja malinara Vilamet, odbornik Skupštine opštine Arilje, predsednik Odbora za poljoprivredu.

Milan Radojičić član udruženja malinara Vilamet, odbornik Skupštine opštine Arilje, predsednik Odbora za poljoprivredu

Zaključci današnjeg sastanka su da treba nastaviti pregovore.  Mi smo pričali uopšteno o problemu cene ali nismo određivali cenu jer je to stvar svake hladnjače koja otkupljuje voće. Izjavio je Rade Ljubojević, vlasnik firme Sirogojno-company.

Rade Ljubojević vlasnik firme Sirogojno company

Protesti se nastavljaju i u ostalim gradovima Srbije, najavljeno je iz Prijepolja.

 

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×