Učitava se

Kucajte za pretragu

Izložba Fantastičnih šest u užičkoj galeriji

Slobodno vreme Zlatiborski okrug

Izložba Fantastičnih šest u užičkoj galeriji

Podeli

Posle velikog uspeha u beogradskoj Kući Legata, izložba slika Fatastičnih šest došla i u Užice. Prilika da se divimo umetnicima koji, kako kažu iz Gradske galerije, realno prenose u vanpojavno.

Fantastičnih šest su grupa umetnika koji su obeležili savremeno srpsko slikarstvo i umetnost, Željko Đurović, Zoran Velimanović, Milan Tucović, Sergej Aparin, Vladimir Dunjić i Želko Tonšić. 

Prepoznatiljivi umetnici različitih godina, koji su nagrađivani od stručne javnosti, još jednom su nam pokazali moć četkice i boje. Oslikane, živopisne slike sa puno detalja teraju posmatrača na razmišljanje i kroz jedan veličanstven način uvode ga u svet mašte i tradicionalizma.

Projekat Fantastičnih šest nastao je, kako piše u katalogu, pod uticajem fantastične likovne umetnosti koja je primetna u Srbiji već više od 50 godina. 

–   Dve decenije sam pratila razvoj metafizičke, nadrealne i fantastične umetnosti kroz televizijske emisije i različite vidove predstavljanja tih umetnika na RTV Studio B… Stoga je ovaj projekat, sada dostupan i publici širom Srbije, logičan sled mog istraživanja u tom polju likovne umetnosti, izjavila je Maja Živoinović, likovni kritičar.

Na osnovu raznorodne izložbe moguće je da se na specifičan način sagleda trenutna slika fantastičnog i metafizičkog stvaralaštva u srpskoj umetnosti.

Izložba Fantastičnih šest treba da deluje na buduće generacije umetnika i, kako navode u katalogu, ljubitelja metavremenskog i fantastičnog.

Izložba Fantastičnih šest  može se pogledati do kraja jula.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×