Učitava se

Kucajte za pretragu

Informativna sesija EU PRO u Užicu

Zlatiborski okrug

Informativna sesija EU PRO u Užicu

Podeli

O četiri javna poziva za unapređenje infrastrukture od 11 sati u VPTŠ.

Razvojni program EU PRO održaće u sredu u Užicu informativnu sesiju o četiri javna poziva za unapređenje infrastrukture u 99 lokalnih samouprava u regionima Šumadije i zapadne Srbije i južne i istočne Srbije za koje je Evropska unija izdvojila ukupno deset miliona evra.

–         Cilj informativne sesije je da se predstavnici i predstavnice lokalnih samouprava iz Zlatiborskog okruga upoznaju sa načinom prijavljivanja i kriterijumima za izbor projekata, navode iz EU Pro istakavši da je sesija u Užicu namenjena i učesnicima iz Arilja, Bajine Bašte, Čajetine, Kosjerića, Nove Varoši, Požege, Priboja, Prijepolja, Sjenice.

Informativna sesija se održava u u Visokoj poslovno- tehničkoj školi strukovnih studija od 11 časova.

Podsetimo, 99 gradova i opština uključenih u sprovođenje programa EU PRO može učestvovati u javnim pozivima. Imaće priliku da osmisle i sproveduprojekte koji se odnose na unapređenje javne i poslovne infrastrukture i na izradu planske i tehničke dokumentacije.

Objavljeni prvi pozivi: deset miliona evra za unapređenje infrastrukture

Pozivom za unapređenje javne infrastrukture, koji je otvoren do 29. juna 2018. godine, Evropska unija će sa oko 5,2 miliona evra podržati izgradnju i rekonstrukciju javnih objekata, obrazovnih, zdravstvenih i ustanova socijalne zaštite, kako bi se unapredio kvalitet života stanovništva.

Poziv za unapređenje poslovne infrastrukture, vredan 3,7 miliona evra,  biće otvoren u periodu od 24 meseca, a prvi presek za podnošenje predloga projekata je 11. jun 2018. godine. Lokalne samouprave na ovaj poziv mogu da konkurišu projektima koji se odnose na opremanje industrijskih zona, tehnoloških parkova, ili turističkih destinacija sa ciljem da se privuku nove investicije što će dugoročno doprineti ekonomskom rastu i otvaranju radnih mesta.

Za poziv za finansiranje izrade tehničke dokumentacije za projekte poslovne infrastrukture, u visini od 300.000 evra, kojima se stvaraju uslovi za infrastrukturno opremanje lokacija, prvi presek za podnošenje predloga projekata je 11. jun 2018. godine, a sam poziv će biti otvoren godinu dana.

Javnim pozivom za izradu planske dokumentacije, vrednosti 750.000 evra, koji je otvoren do 11. juna 2018. godine, biće podržani projekti izrade planova detaljne regulacije koji obuhvataju područja koja imaju potencijal da generišu ekonomsku aktivnost.

Više informacija o samim pozivima kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na EU PRO_javni pozivi.

Evropska unija će, kako je ranije saopšteno, u toku naredne tri godine opredeliti 25 miliona evra za podršku lokalnom razvoju, posredstvom programa EU PRO. Taj program doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije. Sprovodiće ga Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge UNOPS, u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije.

1 Komentara

  1. I’d spent a lot of time looking for someone to explain this topic clearly and you are the only one that ever did that.

    Одговори

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×