Učitava se

Kucajte za pretragu

Hladnjača Es Komerc ponudila akontnu otkupnu cenu malinarima u Prijepolju

Zlatiborski okrug

Hladnjača Es Komerc ponudila akontnu otkupnu cenu malinarima u Prijepolju

Podeli

Akontna cena podrazumeva minimalnu cenu koja će biti isplaćena, a u zavisnosti od kretanja na tržistu ostavlja mogucnost doplate, kaže Jusović za PP Media

Hladnjača Es Komerc donela je odluku o akontnim cenama sa kojima će početi ovu sezonu otkupa maline.

–          Akontna cena podrazumeva minimalnu cenu koja će biti isplaćena, a u zavisnosti od kretanja na tržistu ostavlja mogucnost doplate. Akontna cena za sortu Vilamet, za prvu klasu je 100 dinara po kilogramu, za drugu klasu je 80 dinara po kilogramu. Ista je cena za sortu Tulamin. Za sortu Miker akontna cena je 110 dinara po kilogramu za prvu i 90 dinara po kilogramu za drugu klasu, rekao je Dženan Jusović za PP Media.

foto izvor: PP Media

Izvršni direktor Es agrara Dženan Jusović kaže, za PP Media, da je ova firma pouzdan partner svim saradnicima, pa je to slučaj i sa proizvođačima maline, kupine i ostalog voća i povrća koje otkupljuju od svojih kooperanata.

–          Na temu aktuelnih protesta, mi se apsolutno slažemo da su cene na unutrašnjem tržistu niske i nedovoljno stimulativne za razvoj malinarstva. Naši mehanizmi za promenu ovog stanja su vrlo ograničeni i stav naše kompanije je da se za očuvanje proizvodnje možemo boriti samo kvalitetom u svakom segmentu rada u ovom poslu, istakao je Jusović za PP Media.

U tekućoj godini hladnjača Es Komerc ima potpisane ugovore sa više od 350 proizvođača maline pa će se vršiti otkup sorti Vilamet, Miker i Tulamin. Projektovana količina koja će biti otkupljena u ovoj godini je izmedju 700 i 800 tona sveže maline.

Zbog aktuelne situacije na tržištu, a u cilju očuvanja proizvodnje maline u ovom kraju Es Komerc je pokrenuo toplu preradu voća i povrća u proizvodnom pogonu u Brodarevu.

http://ppmedia.rs/hladnjaca-es-komerc-ponudila-akontnu-otkupnu-cenu-malinarima-u-prijepolju/

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×