Učitava se

Kucajte za pretragu

Gradiće se nova hala u pribojskoj Slobodnoj zoni?

Zlatiborski okrug

Gradiće se nova hala u pribojskoj Slobodnoj zoni?

Podeli

Rebalansom budžeta opštine Priboj za ovu godinu predviđeno povećanje rashoda iz budžeta opštine od oko 72.818.000 din, koje će se, kako navode, najvećim delom odnositi na izgradnju nove proizvodne hale u Slobodnoj zoni.

Facebook Share
Opštinsko veće Priboja je na 37. sednici utvrdilo predlog rebalansa budžeta za 2018. godinu kojim je predviđeno, kako navode iz Opštine Priboj, ukupno povećanje za 72.818.083,00 din ili izraženo u procentima 5,6 %.

Rebalansom budžeta za 2018. godinu je, kako navode iz Opštine Priboj, izvršeno usklađivanje prihoda i rashoda budžeta prema potrebama koje se očekuju do kraja godine, tako da je, kako dodaju, ukupan obim budžeta utvrđen ranije donetom odlukom iznosio 1.301.758.568,00 dinara, a novim predlogom iznosi 1.301.758.568,00 din.
– Povećanje prihoda se odnosi na transferna sredstva od Republike, a povećanje rashoda se najvećim delom odnosi na izgradnju nove proizvodne hale u Slobodnoj zoni, za šta je predviđeno 50.000.000,00 din, saopštili su iz te lokalne samouprave.

Navode i da će se nova proizvodna hala prostirati na 2.000 kvadratnih metara površine, te da će nakon izgradnje biti u vlasništvu Opštine Priboj koja će, kako navode, prihodovati izdavanjem tog prostora potencijalnom investitoru.

– Osim toga, stvoriće se uslovi za otvaranje novih radnih mesta u okviru Slobodne zone, dodaju iz Opštine Priboj navodeći da je izgradnja hale neophodna, jer su kapaciteti u Slobodnoj zoni popunjeni.

– Procenjena vrednost radova na izgradnji nove hale je 50.000.000 dinara, uz šta će biti obezbeđeno dodatnih 6.000.000 dinara za izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže u zoni, što obezbeđuje bolji poslovni ambijent svim investitorima, navodi se na sajtu Opštine Priboj.

Na 37. sednici
Opštinsko veće je na poslednjoj sednici utvrdilo i predlog revizije Plana kapitalnih investicija opštine Priboj 2015-2019 godine, prethodno usvojenog 2014. godine, i prosledilo ga lokalnoj skupštini na usvajanje.
Novim Planom kapitalnih investicija je obuhvaćeno 66 projekata iz različitih oblasti koji su, kako navode iz Opštine Priboj, rangirani u skladu sa prethodno pripremljenim modelom za ocenjivanje kapitalnih projekata.
Navode da su se među prvorangiranim po prioritetnosti našli projekti izrade projektno-tehničke dokumentacije i projekti unapređenja komunalne infrastrukture, pre svega oni projekti koji imaju za cilj obezbeđivanje urednog vodosnabdevanja u svim delovima opštine Priboj. Planom su predviđeni i projekti čiji je cilj unapređenje energetske efikasnosti objekata javne namene, projekata rekonstrukcije sportskih i objekata kulture i projekata unapređenja poslovne infrastrukture, pre svega u Slobodnoj zoni.
Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Priboj za 2018. godinu biće na dnevnom redu 14. sednice Skupštine Opštine Priboj koja se održava u sredu.

http://www.priboj.rs/vesti/10-vesti/3694-odrzana-37-sednica-opstinskog-veca-opstine-priboj

http://www.priboj.rs/vesti/10-vesti/3696-zakazana-14-sednica-skupstine

Sledeća vest

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Next Up

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×