Učitava se

Kucajte za pretragu

Formirana radna grupa za organizaciju pomoći starim licima

Užice Zlatiborski okrug

Formirana radna grupa za organizaciju pomoći starim licima

Podeli

Zbog proglašenja Vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije organi grada Užica su utvrdili mere za sprečavanje pojave virusa u našem Gradu i doneli niz odluka na osnovu preporuka i naredbi nadležnih republičkih organa.

Gradsko veće grada Užica, polazeći od naredbi nadležnih organa i preporuka Gradskog štaba za vanredne situacije, u cilju sprečavanja pojave i širenja virusa COVID – 19 razmatralo je organičavanje rada ugostiteljskih objekata, a konačna odluka biće saopštena odmah po dobijanju najnovije preporuke Vlade Republike Srbije.

 Izdata je naredba Javnom preduzeću Užice razvoj da sačini plan redukovanja javnog prevoza imajući u vidu da je obustavljen rad obrazovnih ustanova, naredba da se zabrani održavanje svih javnih skupova i manifestacija i naredba o privremenom zatvaranju javnih objekata kao što su gradski bazen i drugi javni objekti.

Pored toga Gradsko veće je naložilo javnim ustanovama, organima uprave i javnim preduzećima da već od sutra omoguće u najvećoj mogućoj meri kontakt građana radi rešavanja njihovih zahteva putem telefona ili e-maila.

Formirana je radna grupa koja treba da pripremi predlog za organizaciju pomoći starim licima i posebnim kategorijama stanovništva.

Sugrađan bi u periodu koji nam predstoji trebali da budu solidarni i odgovorni, poštuju data uputstva i naredbe nadležnih organa. U periodu pred nama najteže će biti našim starijim sugrađanima i moramo učiniti sve da im pomognemo da prebrode teškoće.

U skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije pratićemo situaciju i preduzimati sve neophodne mere na suzbijanju širenja virusa korona.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×