Učitava se

Kucajte za pretragu

Elektromreža Srbije (EMS) posetila školu u Pribojskoj Banji

Zlatiborski okrug

Elektromreža Srbije (EMS) posetila školu u Pribojskoj Banji

Podeli

Elektromreža Srbije donirala je sredstva vrednosti od 490.000 dinara za renoviranje učionica

Rukovodstvo Elektromreže Srbije (EMS) posetilo je 8. juna nastavnike i đake Osnovne škole Nikola Tesla u Pribojskoj Banji, najstarije školske ustanove u jugozapadnoj Srbiji.

Elektromreža Srbije donirala je sredstva vrednosti od 490.000 dinara za renoviranje učionica, a prilikom posete školi, direktorke Jelena Matejić i Aleksandra Nauparac sa saradnicima, poklonile su deci sportske rekvizite i opremu koji su im nedostajali za kompletno izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.

Direktorka EMS-a Jelena Matejić, naglasila je da u godini u kojoj kompanija slavi jubilej 60-ogodišnjeg postojanja elektroprenosnog sistema Republike Srbije, želi dodatno da iskažu svoju tradicionalnu odogovornost prema državi i njenim građanima.

Nikola Tošić direktor škole istakao je da će sredstva iz donacije biti uložena u kompleto renoviranje dve učionice za najmlađe đake, nabavku ormarića za decu koja putuju i po 15 kilometara do škole, kao i za kompjutersko opremanje svih učionica, za sve uzraste.

Elektromreža Srbije već treću godinu obezbeđuje i stipendije za najbolje srednjoškolce i studente elektrotehničkih obrazovnih ustanova, pa je Matejić iskazala nadu da će neko od dece iz ove najstarije pribojske škole biti nosilac iste.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×