Učitava se

Kucajte za pretragu

Država pomaže uređenje vrtića u Prijepolju i Priboju

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Zlatiborski okrug

Država pomaže uređenje vrtića u Prijepolju i Priboju

Podeli

Opštinama Prijepolje i Priboj, odobreni su projekti za uređenje i sanaciju predškolskih ustanova u ukupnom iznosu od skoro 8,3 miliona dinara. Ugovore sa ministarkom bez portfelja zaduženom za demografiju i populacionu politiku Slavicom Đukić Dejanović potpisali su predsednici opština Lazar Rvović i Dragoljub Zindović.

Za nabavku nedostajuće opreme za četiri objekra PU Miša Cvijović iz Prijepolja, država je izdvojila skoro 1,1 milion dinara, dok će lokalna samouprava iz svoje kase opredeliti nešto više od milion dinara. Za uređenje igrališta na otvorenom u objektu Maslačak na Kolovratu i nabavku sprava za igralište namenjeno je sa republičkog nivoa oko 800 hiljada dinara, dok se opština obavezala đa će isti projekat podržati sa 769 hiljada dinara. Opremanje sale u objektu Duga i nabavka neophodnih sprava koštaće 765 hiljada dinara, uz učešće države od skoro 400 hiljada dinara. Najmanje novca odobreno je za unutrašnje krečenje i uređenje objekta Srce iz Brodareva i to 90 hiljada dinara.

U opštini Priboj Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović, finansiraće investicione radove u dva objekta  PU Neven u iznosu od skoro 5 miliona dinara, lokalna samouprava obezbediće približno isti iznos za realuzaciju projekata.

Izvor i foto:PPMedia

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×