Učitava se

Kucajte za pretragu

Dodeljena priznanja povodom Dana opštine Čajetina

Čajetina Zlatiborski okrug

Dodeljena priznanja povodom Dana opštine Čajetina

Podeli

Na današnji dan, pre 86 godina, Čajetina je proglašena varošicom. Od tada počinje da se razvija, napreduje i krajem 20. veka postaje najposećenije turističko mesto u Srbiji

Povodom dana opštine Čajetina, na svečanoj sednici Skupštine opštine Čajetina, dodeljena su priznanja pojedincima i kolektivima koji su u prethodnom periodu ostvarili zapažene rezultate u svojim oblastima.

Foto izvor: Zlatiborpress

Svečanosti su, između ostalih, prisustvovali predstavnici bratskih opština Herceg Novi, Trnovo i Laktaši, kao i ministar iz Vlade Republike Srpske, Ratko Čkonjević.

Saopštenje Opštine Čajetina prenosimo u celosti

Opština Čajetina dodelila priznanja istaknutim kolektivima i pojedincima

 

Čajetina, 29.6.2018 – Povodom Dana opštine Čajetina (30. jun) i 90 godina od kada je Čajetina proglašena varošicom, danas su dodeljena priznanja pojedincima i kolektivima koji su, u prethodnih godinu dana, ostvarili zapažene rezultate u svojim oblastima.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović naglasio je da se lokalna samouprava opredelila da radi u opštem interesu, da razvija svoju lokalnu zajednicu, u skladu sa zakonom i jedinim postojećim Ustavom Republike Srbije, da radi u interesu građana koji žive na teritoriji opštine Čajetina, brojnih turista koji ovde dolaze, kao i brojnih investitora koji ulažu svoj kapital na Zlatiboru.

 

„Mi dajemo povlastice domaćim investitorima, ne dajemo strancima, ne uzimamo od vas vaše prihode pa da dajemo stranim kompanijama, ne poklanjamo zemljište stranim kompanijama. Nama investitori plaćaju svoje obaveze, plaćaju zemljište i znaju to da cene kao što i mi njih cenimo zbog toga jer je to jedan zajednički doprinos. Naša najveća investicija je „Gold gondola“ koju planiramo da završimo u najkraće mogućem roku“ naglasio je predsednik Stamatović.

 

Stamatović je dodao da je „naša dužnost i obaveza da pošteno, odgovorno, dostojanstveno i uz uvažavanje različitosti i postojećih zakona radimo u opštem interesu“, čestitajući na kraju svim dobitnicima zaslužena priznanja.

 

Priznanja opštine Čajetina pripala su:

 

Radomiru Jankoviću iz Rožanstva, vlasniku “Mesare Janković”, jedne od retkih mesara koja na tržište plasira proizvode koji vode poreklo sa naših prostora. Firma  trenutno ima 22 radnika.

 

Draganu Nikiću iz Čajetine, vlasniku “Foto studija Nikić”, koji postoji već dve decenije, kao svojevrsni hroničar dešavanja u opštini.

 

Petru Tešiću, vlasniku firme “Gorštak” iz Braneškog Polja. otvorene 1989. godine na Tari, a koja od 2005. godine posluje u Braneškom Polju. Firma je počela sa dvojicom radnika, a sada zapošljava 75 ljudi, koji rade na proizvodnji rezane građe i peleta

 

Dragici Božović, poljoprivrednom proizvođaču iz Dautovca, koja trenutno brine o 10 muznih krava i dve junice. Godišnje mlekari „Spasojević“ preda oko 40.000 litara mleka.

 

Ivanu Tmušiću, dugogodišnjem kapitenu košarkaša Zlatibora. Sa kapitenskom trakom vodio je košarkaše Zlatibora do istorijskog uspeha – plasmana u najjači rang srpske košarke i na Kup Radivoja Koraća. Košarkaški savez Srbije uručio mu je na Kupu priznanje kao igraču koji je prošao četiri takmičarska ranga sa istim timom.

 

Vladimiru Viriću, proizvođaču mleka iz Krive Reke. Porodica Virić trenutno ima 39 krava muzara, 12 priplodnih junica, ukupno 67 grla. Dnevno mlekari „Lazar“ Blace preda 630 litara mleka.

 

Zahvalnice i novčane nagrade u iznosu od 30 hiljada dinara pripale su: Mariji Spasenić (Kriva Reka), Ružici Rajaković (Mačkat), Veri Mlađenović (Čajetina), Stojanki Grujović (Mačkat), Emiliji Milojević (Čajetina), Aleksandru Mariću (Mačkat), Branki Nešević (Čajetina) i Milivoju Milosavljeviću (Šljivovica).

 

Zahvalnica “Zoran Tmušić” za humanitarni rad pripala je beogradskoj novinarki Tamari Grujić, idejnom tvorcu emisije “S Tamarom u akciji”. Svojim dosadašnjim radom pomogla je renoviranje 12,300 kvadrata, tačnije 154 doma i pomogla 154 porodice – od toga 460 dece, da žive u neuporedivo boljim životnim uslovima

 

Opštinske pohvalnice primili su učenici: Aleksandar Vučenović (đak generacije), Natalija Božović, Teodora Žunić, Nađa Radibratović, Milica Smiljanić, Milan Vojinović, Marija Bojović (đak generacije), Anđela Gojković (đak generacije) i Katarina Nikolić. Oni su takođe dobili zlatnik sa likom Vuka Karadžića, kao i porodične ulaznice za “Dino park”.

 

“Zlatiborska povelja” pripala je Miroljubu Aleksiću, vlasniku “Alko grupacije” koja je ove godine na Zlatiboru otvorila “Grand hotel Tornik”, trenutno najveći hotel na Zlatiboru i jedini sa “pet zvezdica”, kapaciteta 357 soba i apartmana. Namera je da se u kasnijoj fazi “Grand hotelu Tornik” pridruži i “Hotel Tornik skaj” sa rotacionim restoranom i heliodromom, pa će oni zajedno predstavljati velelepnu celinu.

 

U ime dobitnika Miroljub Aleksić, vlasnik „ Alko grupe“ zahvalio se na priznanju, istakavši da je „vrlo zadovoljan što je otvaranjem hotela na Zlatiboru dao mali doprinos razvoju jedne turističke destinacije koja je verovatno jedna od najznačajnih, ako ne i najznačajnija u Srbiji. Srećan sam što će Zlatibor vrlo brzo dobiti i gondolu, u skorije vreme nadam se i aerodrom, auto-put,  što će stvoriti uslove za još veći broj turista od trenutnih milion evidentiranih, i otvaranje Zlatibora za bogatiju turističku klijentelu“.

 

Svečanosti dodele priznanja zaslužnima prisustvovali su, između ostalih. predstavnici bratskih opština Herceg Novi, Trnovo i Laktaši, kao i ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Ratko Čkonjević.

Zlatiborska povelja dodeljena je vlasniku Alko grupacije, Miroljubu Aleksiću koja je ove godine na Zlatiboru ottvorila Grand hotel Tornik, trenutno najveći hotel na Zlatibou i jedini sa pet zvezdica.

Priznanja su pripala i dugogodišnjem kapitenu košarkaša Zlatibora,  Ivanu Tmušiću, Košarkaški savez Srbije uručio mu je na Kupu priznanje kao igraču koji je prošao četiri takmičarska ranga sa istim timom.

Zahvalnica Zoran Tmušić za humanitarni rad pripala je beogradskoj novinarki Tamari Grujić, idejnom tvorcu emisije  S Tamarom u akciji.

Umesto najavljenim protestom u Beogradu ,Čajetina će dan opštine obeležiti u ponedeljak, u zgradi Vlade, na sastanku sa ministrom državne uprave i loklane smaouptrave Brankom Ružićem

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×