Učitava se

Kucajte za pretragu

Do 10. septembra predlozi za nagrade grada Užica

Iz prve ruke Zlatiborski okrug

Do 10. septembra predlozi za nagrade grada Užica

Podeli

I ove godine deliće se Povelja grada, Plaketa grada i Nagrada grada Užica

Skupštinska Komisija je raspisala poziv za podnošenje predloga za ovogodišnja javna priznanja i nagrade grada Užica.

Povelja grada, Plaketa grada i Nagrada grada Užica deliće se i ove godine. Predsednik Skupštine grada i Komisije za javna priznanja i nagrade Branislav Mitrović je naveo da se Povelja dodeljuje za sveukupan doprinos razvoju grada, Plaketa za rezultate u dužem vremenskom periodu, a Nagrada za izuzetne rezultate u prethodnom periodu.

Mitrović je naglasio da su rad i rezultati, postignuta ostvarenja pojedinaca i kolektiva bili jedina merila kojima se upravljala Komisija kod donošenja svojih predloga za nagrađene.

Komisiju čine odbornici Slavica Dimitrijević i Radivoje Papić, direktor Narodnog pozorišta Zoran Stamatović i novinar i književnik Zoran Jeremić.

–          Drago mi je što mogu da istaknem da smo prošle godine, na predlog Studentske parlamentarne unije, dodelili priznanje i jednom srednjoškolcu, gimnazijalcu Andriji Kovačeviću. A i sam spisak iz prethodnih godina pokazuje da smo uspeli da nagradimo ljude koji su zaista dali bitan doprinos Užicu, rekao je Mitrović.

Nagrađeni prošle godine

Podsetimo, prišle godine su Povelju grada Užica dobili fudbalski trener Radomir Antić, dr specijalista interne medicine Milorad Mirković, akademski slikar Radomir Vergović i generalni direktor Valjaonice bakra Sevojno Milija Božović.

Plakete za rezultate ostvarene u ostvarene u dužem vremenskom periodu su uručene novinaru Radovanu Popoviću, sindikalnom aktivista Petrašinu Druloviću, vlasniku pekare Šuljaga Draganu Laziću, umetniku Velimiru Tošaniću i paraatletičaru Milošu Zariću i KUD- u Sevojno.

Nagrade grada, za izuzetne rezultate u radu, dodeljene su poljoprivredniku Milošu Đeriću, , sekretaru Udruženja invalida cerebralne i dečje paralize Užice Predragu Bakiću, gimnazijalcu Andreju Kovačeviću, piscu Draganu R. Filipoviću, novinarki Jeleni Božović, nastavnici fizike u Prvoj osnovnoj školi Kralj Petar II Vesni Dimitrijević i savetovalištu za žene obolele od raka dojke Jefimija.

Poziv je otvoren do 10. septembra, do kada se predlozi za javna priznanja i nagrade dostavljaju  Komisiji za javna priznanja i nagrade grada Užica.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×