Učitava se

Kucajte za pretragu

Danas počela online proba male mature

Srbija i region

Danas počela online proba male mature

Podeli

Za učenike osmog razreda danas počinje online probna mala matura. Đaci će danas raditi test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, sutra će rešavati zadatke iz matematike, a prekosutra kombinovani test.

Testovima se pristupa preko platforme mojaucionica.gov.rs i naloga koje su đaci dobili od svojih odeljenskih starešina. Testovi će biti dostupni od 8 do 20 sati, a učenici će u tom vremenu moći da pristupe rešavanju.

Međutim, kada se uloguju, imaće ograničeno vreme da reše zadatke – po 60 minuta za srpski i kombinovani test, a 90 za matematiku. U redovnim okolnostima, podsetimo, za rešavanje svakog od testova završnog ispita predviđeno je po dva sata.

Nije moguće ponavljanje testa, jer će svaki učenik moći samo jednom da mu pristupi. Za razliku od klasičnog polaganja, na online probnoj maloj maturi se neće tražiti postupak u zadacima iz matematike već đaci treba samo da napišu konačan rezultat.

Povratnu informaciju o rezultatima đaci će moći da vide nakon dvanaestočasovnog isteka vremena za rešavanje testa, kada će rešenja biti dostupna na pomenutoj platformi.

Za učenike koji nemaju tehničke mogućnosti da rade online test, školama će biti na raspolaganju sva tri testa u PDF formatu, na dan kombinovanog testa 24. aprila, kako bi ih odštampale i prosledile roditeljima. Ove testove roditelji neće vraćati školi. Ukoliko ne budu postojali uslovi za preuzimanje štampanih testova, učenici će preko RTS-a moći da vide zadatke i njihova rešenja. Analize zadataka sva tri testa će biti emitovane na kanalu RTS 3 u subotu od 12 sati.

Danas, sutra i prekosutra osmaci neće imati nastavu na daljinu preko kanala javnog servisa.

Danas

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×