Učitava se

Kucajte za pretragu

Crtačka seansa u Reflektoru

Slobodno vreme Užice Zlatiborski okrug

Crtačka seansa u Reflektoru

Podeli

Udruženje vizuelnih umetnika Užica je pozvalo građane da se priključe vođenoj radionici dubinskog crteža sa umetnikom Goranom Stojčetovićem koja se u subotu održava u u Galeriji Reflektor.

  –    Talenat za crtanje nije potreban, dovoljni su volja i radoznalost. Pribor za rad je obezbeđen, navode iz užičkog Udruženja vizuelnih umetnika istakavi da je, zbog ograničenog broja mesta, potrebno potvrditi učešće do petka do 18 časova na mejl uvuuzice@gmail.com.

Radionica počinje u 12 sati i traje do 16 časova.

–            Cilj vođenih, crtačkih seansi Dubinskog crteža nije umetnička edukacija i postizanje estetskih i reprezentacijskih veština i kvaliteta već ciljano provociranje i rad na psihovizuelnim sadržajima pojedinaca u cilju pokretanja ličnih kreativnih, stvaralačkih potencijala, navode iz Udruženja vizuelnih umetnika. 

 

Goran Stojčetović je umetnik koji je posvetio svoj rad istraživanju i shvatanju psihološkog aspekta umetničkog stvaralaštva. Kroz ličnu umetničku praksu razvio je poseban sistem tj. relacionu tehniku dubinskog crteža koju već par godina uspešno praktikuje i razvija u radu sa pacijentima Klinike za psihijatriju Vojno medicinske akademije u Beogradu u saradnji sa njihovim stručnim timom psihologa i psihijatara. Osim što se pokazalo da su likovne radionice Dubinskog crteža značajno doprinele dijagnostičkom i psihoterapijskom tretmanu u okviru redovnog lečenja pacijenata one su po istom principu blagorodne za sve pojedince koji žele direktniji uvid u svoje sadržaje i psihološke mehanizme ili koji jednostavno žele da probude i pokrenu svoje autentične stvaralačke potencijale i dublje mogućnosti i time oplemene svoj život. Goran je do sada imao priliku da radionice drži po različitim mestima u Srbiji, radio je u region – Ljubljani, Skoplju, Zagrebu, Sarajevu, ali i Parizu. U svom bogatom random iskustvu crtao je sa različitim grupama u različitim situacijama – sa stručnim osobljem, studentima, novinarima, kolegama umetnicima, vojnicima, decom, zatvorenicima. Tokom brojnih likovnih i društveno angažovanih aktivnosti u proteklih 20 godina crtao je i razgovarao sa bezbroj ljudi različitog profila i registrovao nekoliko opštih punktova u samom stvaralačkom činu koji su zajednički mnogim ljudima. Na osnovu toga osmislio je sistem transformatora stvaralačke energije kroz crtež, koja se iznova i iznova izvlači u dnevni život čoveka i koristi mu za razvijanje i jačanje kreativnog potencijala, za fleksibilniji pristup životu i pri spoznaji nesvesnih vizuelnih sistema koji umnogome utiču na kvalitet, odluke i stavove u svakodnevnom životu. Stojčetović je 2013. godine osnovao grupu i udruženje Art Brut Serbia sa idejom da se kroz rad sa ljudima van sistema umetnosti stvori, podrži, razvije, prikupi i promoviše jedna zanimljiva, drugačija i sveža umetnička produkcija. Udruženje ima sve veći broj novih članova.

http://artbrut-inside.org/
https://www.facebook.com/goran.stojcetovic/
https://www.facebook.com/artbrut.serbia/

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×