Učitava se

Kucajte za pretragu

Čigota fleš: Kabinet za kardiovaskularnu dijagnostiku

Čajetina Čigota fleš

Čigota fleš: Kabinet za kardiovaskularnu dijagnostiku

Podeli

Kabinet za kardiovaskularnu dijagnostiku u okviru Specijalne bolnice Čigota se bavi neinvazivnom dijagnostikom kardiovaskularnih bolesti. Specijalista interne medicine – kardiolog u kabinetu za kardiopulmonalnu dijagnostiku, dr Nenad Crnčević za Čigota fleš govori detaljnije o tom kabinetu.

-U ovom kabinetu se radi nekoliko dijagnostičkih procedura koje su važne za otkrivanje kardiovaskularnih  bolesti kao što su običan EKG i opšti kardiološki pregled sa uzimanjem anamneze, zatim – tu radimo ultrazvuk srca, dobijamo vrlo važne podatke o postojanju nekih morfoloških malformacija i radi se test opterećenja koji radimo kod osoba koje imaju sumnju na koronarnu bolest ili anginu pektoris, a vrlo ih često radimo u dijagnostičke svrhe kod sportista, radi utvrđivanja njihovih kondicionih sposobnosti. 

-Takođe, u okviru kabineta za kardiovaskularnu neinvazivnu dijagnostiku raspolažemo i sa 2 holtera EKG koji se najčešće rade zbog poremećaja srčanog ritma i radimo holter pritiska radi dijagnostike različitih anomalija kod povišenog krvnog pritiska.

-Preglede u kabinetu za kardiovaskularnu dijagnostiku možete zakazati na 597 268.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×