Učitava se

Kucajte za pretragu

Cene rominga u regionu niže od sredine godine

Ekonomija Srbija i region

Cene rominga u regionu niže od sredine godine

Podeli
Potpisivanjem regionalnog Sporazuma o romingu zemalja Zapadnog Balkana cene poziva od 1. jula biće niže za 25 odsto, izjavila je državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić. Sporazum će biti potpisan u okviru Drugog digitalnog samita 4. i 5. aprila u Beogradu.

Kako je objasnila, Sporazum o snižavanju cene rominga već je 2014. godine potpisan sa Crnom Gorom, Makedonijom i BiH pa je Srbija praktično sa tim zemljama u režimu sniženih cena.

 –Ono što će novim sporazumom biti definisano značiće dodatno smanjenje koje treba da počne da se primenjuje od 1. jula, zaključno sa 30. junom 2021. kada bi trebalo da bude potpuno ukinut roming u regionu, rekla je Matić.

Kako je dodala, predviđeno je da u prvom prelaznom periodu, snižavanje cena bude oko 25 odsto za pozive ka zemljama koje su već bile obuhvaćene sporazumom, dok će za nove članice, poput Albanije, smanjenje biti drastično veće.

Poziv za Albaniju u romingu sada iznosi 150 dinara, a nakon stupanja na snagu sporazuma neće moći da ide preko 22 dinara.

To je drastično smanjenje, a za druge zemlje će iznositi oko 25 odsto, to takođe nije malo, primetila je Matić, te dodala da je cilj sporazuma da građani u regionu osete benefit međusobne saradnje.

Autor: Radio Luna Izvor: Tanjug

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×