Učitava se

Kucajte za pretragu

Blaže restrikcije posle Vaskrsa

Srbija i region Zlatiborski okrug

Blaže restrikcije posle Vaskrsa

Podeli

Od utorka, 21. aprila, policijski čas biti skraćen i počinjaće u 18 časova, najavio je predsednik Vučić.

Gradjani stariji od 65 godina od sledeće nedelje imaće pravo da prošetaju pola sata utorkom, petkom i nedeljom izmedju 18.00 i 1.00 posle ponoći, kako se ne bi stvarala gužva, rekao je Vučić za TV Pink i dodao da će to biti uvedeno svakog dana ako ne bude rastao broj zaraženih.

Predsednik Srbije najavio je da će u narednih sedam do 10 dana biti omogućeno da zaseda parlament, uz svu potrebnu zaštitu.

Od utorka će, kako je najavio, početi da rade gradjevinski radnici, kao i sve zanatske radnje: vulkanizerske, auto-mehaničarske, hemijsko čišćenje, obućari, krojači, prodavnice automobila, bicikala, tehničke robe i gradjevinskog materijala.

Očekuje da će druge radnje veličine do 300 metara kvadratnih, biti otvorene 27. aprila, osim onih u tržnim centrima, ukoliko situacija u vezi sa korona virusom bude dobra, rekao je predsednik Srbije.

Kako je dodao ideja je da frizerski saloni, saloni lepote, teretane, budu otvoreni od 4. maja.

On je najavio da se izmedju 3. i 11, maja planira ovaranje kafića i restorana, hotela, banja, tržnih centara kao i medjugradskog saobraćaja uz potrebno distanciranje, kontrolisano otvaranje aerodroma.

Upozorio je da će, ako se rezultati zaraze korona virusom pogoršaju, ublažavanje mera biti povučeno i vraćeno na staro.

Vučić je najavio da će za turističke vaučere biti izdvojeno još 17 miliona evra kako bi penzioneri i nezaposleni mogli da putuju po Srbiji i da bar deo od 1,4 milijardi evra, koliko gradjani Srbije potroše za letovanja u inostranstvu, ostane u zemlji.

On je pozvao sve gradjane ove godine letuju u nekoj od banja, planina ili na jezerima u Srbiji.

Izvor: Beta Foto:Printskrin Grad Užice 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×