Učitava se

Kucajte za pretragu

Bez grejanja Blok Zlatibor

uPoMoc Užice

Bez grejanja Blok Zlatibor

Podeli

Do petka hladno u 126.400 kvadratnih metara gradskog centra

Bez grejanja je od 9 časova oko 1 900 korisnika usluga užičkog JKP Gradska toplana koji dobijaju toplotnu energiju iz kotlarnice Blok Zlatibor, potvrdili su za Radio Lunu iz tog javno komunalnog preduzeća.

Ekipe otklanjaju kvar na toplovodu kotlarnice Blok Zlatibor (priključak za budući objekat srušene Pošte).

Iz Gradske toplane navode da će grejanje biti pušteno u petak, u jutarnjim satima.

–    Ukoliko prekid isporuke toplotne energije bude duži od 24 časa korisnici pomenutog poteza će dobiti bonifikaciju računa (na osnovu skupštinske Odluke o isporuci toplotne energije grada Užica), navodi master inženjer mašinstva Filipović Branko, izvršni direktor Gradske toplane Užice.

Podsetimo, kotlarnica Blok Zlatibor je druga po veličini u Užicu. Jedina je kotlarnica u gradu koja i dalje koristi mazut kao osnovno gorivo, kako je ranije rečeno iz tog preduzeća, zbog tehničke nemogućnosti konverzije i prelaska na gas.

Kotlarnica Blok Zlatibor, stara više od 50 godina, biće zatvorena izgradnjom kotlarnice na Međaju, između autobuske i železničke stanice.

Kotlarnica na Međaju koristiće gas kao osnovni energent, mazut kao alternativno gorivo.

Branko Filipović je nedavno za Radio Lunu rekao da su završeni idejni projekat i Studija opravdanosti za kotlarnicu na Međaju. Na redu je izrada urbanističkog projekta za infrastrukturni most, potom dobijanje lokacijskih uslova, nakon čega sledi izrada projekta za građevinsku dozvolu.

 

J.P.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Next Up

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×