Učitava se

Kucajte za pretragu

Ambasador EU Sem Fabrici u poseti Novom Pazaru i Sjenici

Zlatiborski okrug

Ambasador EU Sem Fabrici u poseti Novom Pazaru i Sjenici

Podeli

Najavljeni razgovori sa lokalnim rukovodstvima, uz obilaske preduzetnika i projekata koje finansira Evropska unija

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici boraviće 21. i 22. juna 2018. godine u poseti jugozapadnoj Srbiji gde će obići projekte koje u Novom Pazaru i Sjenici finansira Evropska unija.

Ti projekti, kako navode saradnici za komunikacije EU PRO-a, doprinose razvoju infrastrukture i unapređenju zdravstvenih usluga i podsticaju konkurentnosti lokalne privrede i otvaranju novih radnih mesta.

Šef Delegacije EU Sem Fabrici će 21. juna u Novom Pazaru sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem obići završene radove na novoj zgradi Hitne pomoći za čiju izgradnju je EU izdvojila 680.000 evra. Ambasador Fabrici će posetiti i mladog preduzetnika Mirzu Aličkovića koji je uz pomoć EU i Vlade Švajcarske dobio opremu i započeo svoj posao u oblasti informacionih tehnologija.

Tokom posete Novom Pazaru, ambasador Fabrici će se sastati sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, predsednikom Bošnjačkog nacionalnog veća, Sulejmanom Ugljaninom i sa muftijom Mevludom ef. Dudićem, predsednikom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i reis-l-ulemom Islamske zajednice Srbije, Seadom Nasufovićem.

Fabrici će otvoriti Festival evropskog filma u Novom Pazaru koji se održava u organizaciji Delegacije Evropske unije i EU info centra u saradnji sa Mrežom kulturnih centara zemalja Evropske unije.

Ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Sem Fabrici će u petak posetiti Sjenicu.

Sa predsednikom opštine Hazbom Mujovićem posetiće preduzeće koje proizvodi ratluk, Masry Plus, koje je uz podršku EU dobilo opremu za unapređenje proizvodnje, najavili su iz EU PRO- a, programa kojeg sa ukupno 25 miliona evra podržava Evropska unija kao doprinos ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, odnosno povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 lokalnih samouprava.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×