Učitava se

Kucajte za pretragu

Akcija užičkog SPS za zaštitu životne sredine

Užice Zlatiborski okrug

Akcija užičkog SPS za zaštitu životne sredine

Podeli

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine Savet za turizam i ekologiju i Savet za omladinu Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Užicu organizovao je akciju na platou Zelene pijace ”Lipa”. Užičanima je podeljeno saksijsko cveće kao simbol podrške i doprinosa svakog pojedinca ekološki održivoj sredini.
Duško Marković, predsednik Saveta za turizam i ekologiju je istakao da se obeležavanjem Svetskog dana zaštite životne sredine ukazuje na ekološke probleme i načine njihovog rešavanja
Inače, današnji dan bi posvetili aerozagadjenju kao jednom od ključnih problema grada Užica. Ovaj problem je nastao pre svega zbog kotlinskog položaja grada jer nema tzv. provetravanja odnosno kretanja vazduha u zimskim mesecima. Sa druge strane postoji veliki broj individualnih domaćinstava preko 16.000 koja koriste neekološke energente. Problem predstavlja i veći broj vozila na geografskom prostoru. U suštini , problem će se rešiti kada se veći broj domaćinstava konvertuje na gas, pelet ili centralno grejanje.Dosadašnje sprovedene mere prema zvaničnim podacima rezultirale su značajnom smanjenju broja dana sa koncentracijom čadji ali je neophodno i dalje njihovo sprovodjenje. – rekao je Marković.
Na sednici Skupštine grada Užica održanoj 04. Februara,  na predlog odborničke grupe SPS-JS-AS podneta je inicijativa za izmene i dopune Zakona o ozakonjenju objekata i to za privremeno izuzimanje od zabrane priključka na gas objekata koji nisu završili postupak ozakonjenja.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×