Učitava se

Kucajte za pretragu

7 miliona dinara zbog kršenja mera Vlade

Srbija i region Zlatiborski okrug

7 miliona dinara zbog kršenja mera Vlade

Podeli

Za poslednja tri dana (21, 22. I 23. mart) prekršajni sudovi u Srbiji kaznili su ukupno 148 osoba zbog kršenja naredbi Vlade Srbije o ograničenom kretanju.

Ukupna vrednost prekršajnih kazni iznosi oko sedam miliona dinara, rečeno je Tanjugu u pravosudnim organima.

Kažnjeni su građani koji su prekršili naredbu o ograničenju kretanja, policijski čas, koji su išli u parkove iako to od juče nije dozvoljeno, šetali pse mimo propisanih uslova itd.

Prema podacima Ministarstva pravde u tri posebna pritvora, u Vršcu, Pirotu i Požarevcu, trenutno se nalazi ukupno 75 građana koji su prekršili meru samoizolacije koju im je odredila sanitarna inspekcija, a uskoro ih čeka početak suđenja za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

U Vršcu su trenutno pritvorena 43 lica, u Požarevcu 15, u Pirotu 17 lica.

Optužnim predlozima koji su već podneti protiv okrivljenih tužilaštva su sudu predložila da ovim okrivljenima izreknu kazne od tri godine zatvora, odnosno maksimalnu kaznu za krivično delo “nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije”, za koje se svi terete.

Ova lica su iako im je radi sprečavanja širenja zaraze koronavirusom preporučena mera kućnog karantina od 14 ili 28 dana, svojevoljno napuštala izolaciju i tako dovodila svoju okolinu i druge građane u opasnost od zaraze.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×