Učitava se

Kucajte za pretragu

Prijepolje od sada ima karting stazu

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Zlatiborski okrug

Prijepolje od sada ima karting stazu

Podeli

Prijepolje se može pohvaliti stazom za karting, što trenutno nemaju mnogi veći gradovi u Srbiji. Trudom članova Kluba ekstremnih sportova „Predator“ iz Prijepolja, na nekadašnjim sportskim terenima kod hotela „Mileševa“ nikla je staza koju će ubuduće moći da koriste svi članovi kluba i oni koji žele da se okušaju u ovom sportu.

Generalna proba karting staze Kluba ekstremnih sportova „Predator“ održana je u četvrtak, dan pred otvaranje. Staza je nikla na nekadašnjim sportskim terenima pored hotela “Mileševa“, nakon tri meseca čišćenja okolnog rastinja, uređenja postojeće asfaltne podloge i postavljanja skoro 2.000 guma koje oivičavaju stazu.

Predsednik KES „Predator“Boško Davidović kaže da se najviše računa vodilo o bezbednosti staze. Sedišta u su podesiva pa su vozilima dostupna svima, bez obzira na uzrast ili starosnu dob, i veoma su jednostavna za upravljanje.

Otvaranje karting staze je ideja koju su članovi „Predatora“ pokušavali da realizuju godinama a najveća prepreka je bila asfaltna podloga. Klub je osnovan 1996. godine a članovi su do sada praktikovali sve ekstremne sportove među kojima ističu slobodno penjanje i rafting.

Svi koji su učlane u Klub ekstremnih sportova „Predator“, moći će da, pored kartinga, upražnjavaju i druge ekstremne sportove. Klub trenutno raspolaže sa pet vozila a staza radi od 16 sati. Na postojeće stubove postavljeni su novi led reflektori pa će se vožnje odvijati i nakon zalaska sunca.

Foruminfo

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×