Učitava se

Kucajte za pretragu

41. sednica Skupštine grada Užica: Usvojen drugi ovogodišnji rebalans gradskog budžeta

Užice Zlatiborski okrug

41. sednica Skupštine grada Užica: Usvojen drugi ovogodišnji rebalans gradskog budžeta

Podeli

Užički odbornici su na današnjoj sednici usvojili drugi ovogodišnji rebalans gradskog budžeta. Sednica je održana u Narodnom pozorištu, uz jake mere zaštite od korona virusa.

Usvojenim rebalansom, budžet je uvećan za nešto preko 19 miliona dinara, a radi se o sredstvima koje je Užice dobilo iz transfera od ministarstava. Izmenama i dopunama budžeta, u skladu sa analizom ostvarivanja budžeta i dinamikom, kao i sa posledicama pandemije, izvršene su preraspodele između aproprijacija prema zahtevima i potrebama budžetskih korisnika.

Prihvaćen je Međuopštinski sporazum koji se odnosi na saradnju na projektu izgradnje i upravljanja regionalnim sistemom za sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda. U ovaj projekat i buduće regionalno preduzeće uključiće se Užice, Požega, Arilje, Kosjerić i Ivanjica, dok će pored njih, u finansiranje i realizaciju projekta, učestvovati i EU i republičko Ministarstvo za evropske integracije.

Snežana Milutinović, dipl. ekonomista, i Dragica Milosavljević, dipl. specijalni pedagog, imenovane su za direktore JKP „Niskogradnja“ i Gradskog centra za usluge socijalne zaštite.

Pred odbornicima bila je i informacija Gradskog štaba za vanredne situacije o sprovedenim aktivnostima u vanrednom stanju izazvanom epidemijom virusa COVID 19. Sve aktivnosti i mere, kao i stanje koje je bilo u Užicu, pokazuju da su preduzete blagovremeno i organizovano, i da Užice, iako je najgušće naseljen grad u Srbiji, nijednog trenutka nije bilo žarište zaraze. Kako je rečeno, najveće zasluge za to pripadaju građanima, koji su se pridržavali svih mera zaštite, kao i svim partnerima, od gradskih uprava, javnih službi, Crvenog krsta i volontera

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×