Učitava se

Kucajte za pretragu

114. sednica Gradskog veća u Užicu

Užice Zlatiborski okrug

114. sednica Gradskog veća u Užicu

Podeli

114. sednica Gradskog veća: Veće utvrdilo predloge pet novih odluka i izveštaje o radu u prošloj godini gradskih ustanova

Gradsko veće dalo je saglasnost na godišnje izveštaje o radu devet užičkih ustanova. Prihvaćeni su izveštaji o radu u prošloj godini Narodnog pozorišta, Gradske galerije, Gradskog kulturnog centra, Narodne biblioteke, Istorijskog arhiva, Narodnog muzeja, Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Ustanove dečije odmaralište Zlatibor i Turističke organizacije Užice, kao i izveštaj o nalazima i merama gradske budžetske inspekcije.

Utvrđeni su predlozi pet novih gradskih odluka i to o oglašavanju, o javnim parkiralištima, zatim o načinu i postupku učešća građana u poslovima grada, o uključivanju građana u budžetski proces kroz sprovođenje akcije „Užički program lokalnog partnerstva“ i o izmenama i dopunama odluke o komunalnom uređenju. Od predloga odluka, na dnevnom redu bile su i one koje se odnose na pristupanje realizaciji prenosa Aerodroma „Ponikve“ na Republiku Srbiju, o postavljanju spomenika u slavu 1300 kaplara na Trg Svetog Save i o sastavu Saveta za mlade grada Užica, te o razrešenjima i imenovanjima u školskim odborima Umetničke, Tehničke i „Prve osnovne škole Kralja Petra II“. Određeni su tekstovi odluka o pripremi kadrovskog plana i o maksimalnom broju zaposlenih za svaki organizacioni oblik u sistemu grada.

Članovi Veća su odlučili da se za dodatno angažovanje protivgradnim strelcima mesečno isplaćuje 4.000 dinara i da se produže mandati v.d. načelnicama Gradske uprave za finansije Mirjani Drndarević i Gradske uprave za poslove organa grada, opštu upravu i društvene delatnosti Gordani Urošević, navodi se na sajtu Grada Užica.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×